Door de bank genomen
Kunstwerk in Uitvoering

Het voormalige RABO-pand staat leeg sinds de verkoop. Een doorn in het oog van velen. Er werd contact met de projectontwikkelaar en de eigenaar en  het plan voor tijdelijke expositie- en atelierruimte werd aan hen voorgelegd.

Deze bijzondere expositie “Door de bank genomen” in het voormalige RABO-pand  in Laren werd geopend door de kersverse nieuwe burgemeester Nanning Mol.

Ineke Vaasen krijgt de sleutel van voormalige Rabobank in Laren voor ateliers en exposities

kunstwerk in uitvoering

In oktober 2019 kwam ik voor het eerst in het leegstaande pand van de voormalige Rabobank in Laren NH, en twee weken later konden hier 10 Larense kunstenaars een atelier- en expositieruimte inrichten. Een open atelier dat in 2 maanden tijd leidde naar de feestelijke opening. 

Al even uniek is het dat, voorafgaand aan de opening van de expositie, het pand ook al geopend was voor bezoekers. 

De expositie is het resultaat van een unieke samenwerking met projectontwikkelaar Mark Voerman uit Hilversum en investeerder Immo Selekt.

De reactie was even snel als enthousiast: ‘Een geweldig plan waar wij graag onze medewerking aan verlenen. Wij zijn op het moment druk met de toekomst van het pand en het is aan de gemeenteraad van Laren om daar in een later stadium goedkeuring aan te geven. Deze positieve benadering van een tijdelijke situatie kan ik alleen maar ondersteunen,’aldus Voerman. ‘Leegstand is nooit leuk en met dit initiatief hoop ik  niet alleen bij te dragen aan de bedrijvigheid en vitaliteit in Laren, het is ook nog eens goed voor de Larense kunstwereld. We staan tenslotte niet voor niets bekend als kunstenaarsdorp’.

Wandschildering van Karen van de Berg op de Door de bank genomen expositie in Laren NH
Burgemeester Nanning Mol opent de expositie "Door de bank genomen"
Portretten InekeVJ te zien op exposities @doordebankgenomen en @NovotelSchiphol
Foto expositie van Ineke Vaasen tijdens de expositie Door de bank genomen - kunstwerk in uitvoering in Laren NH
Kunstwerken in de voormalige Rabobank
De modellen bij de portretten van Flora en Oopjen anno 2019, op de fotoexpositie van Ineke Vaasen tijdens de Door de bank genomen - Kunstwerk in uitvoering expositie in Laren NH