Ineke Vaasen - Fotograaf - Beeldmaker & Florale Vormgever

Door mijn opleiding als ontwerper van grootschalig bloemwerk, die ik na een reorganisatie bij een Amerikaans telecombedrijf ging volgen, kwam ik in aanraking met fotografie.
Tijdens deze opleiding moesten er foto’s ingeleverd worden van verschillende vormgevingsaspecten,  technieken, kleurgebruik.
Na deze Proeve van Meesterschap voltooid te hebben was mijn interesse in fotografie gewekt en had ik inmiddels mijn klik-klak cameraatje ingeruild voor een spiegelreflexcamera, waarmee ik landschappen en bloemen ging fotograferen voor oa Instagram.
Mijn cameramerk nodigde mij uit om ook eens in de studio te komen fotograferen en de diverse camera’s en objectieven uit te proberen. Hierbij waren fotomodellen aanwezig die gefotografeerd mochten worden.
Vanaf dat moment was mijn passie voor portretfotografie gewekt, en ging in mij hierin verder verdiepen door workshops en masterclasses te gaan volgen van fotografen die ik bewonder. Langzamerhand ontdekte ik ook hoe ik een bepaalde style kon ontwikkelen en een sausje kon creëren met  Photoshop. 
Portretten in oude meesters style anno nu, tot enthousiaste en vrolijke ondernemers ontstond er een voorkeur voor het maken van deze bepaalde  stylen.
Ik help je graag met portretfoto’s en persoonlijke foto’s voor je sociale media, website, je sollicitatie of de omslag voor je boek.
InekeVJ Nice to meet you

Over mijn Werk

Met passie ben ik beeldmaker en ‘florale vormgever”.  In mijn fotoseries zijn bloemen als een rode draad te zien. De natuur, de seizoenen en de kleuren die hierbij horen inspireren mij iedere dag opnieuw. De variatie van portretten en bloemen zijn daarom nauw met elkaar verweven. In de fotografie kan ik deze facetten combineren en kan ik eindeloos creëren.
Ik hou van creatieve fotografie dat meer is dan alleen een plaatje maken. Het vastleggen van emoties, compositie en met oog voor kleur en een mooie belichting én uiteraard bloemen, sluit fotografie perfect aan bij het maken van portretten. Deze portretten en bloemportretten zijn te koop als Art prints, wenskaarten en zijn beschikbaar voor exposities.

Overige werkzaamheden  

In 2019 vierde ik mijn eerste lustrum als coördinator exposities in het cultureel centrum Het Brinkhuis in Laren met een solo expositie met portretten van sterke vrouwen uit  Laren met de titel  “Blossom of Age”
Verder ben ik een van de vennoten van Pasfoto Laren en werkzaam als vrijwilliger en gastvrouw in het Singer Museum en help ik ieder jaar mee  met het arrangeren van de bloemdecoraties in de Basiliek  voor de St.Jansprocessie. 

Ook was ik de initiator en drijvende kracht achter het project “Door de bank genomen” waarbij een voormalig Rabobank gebouw omgetoverd werd tot een atelier en expositieruimte voor kunstenaars uit Laren NH.

Cosmea bloemportret Wall Art of voor exposities