Publiek Weihnachtsoratorium in de St.Jansbasiliek in Laren NH

Barok muziek in het Weihnachtsoratorium

Klik op het filmpje:

Weihnachtsoratorium in de St Jansbasiliek in Laren NH

“Voor Bach-fans, muzikale avonturiers én iedereen die op zoek is naar dat andere kerstgeluid, is er nu ‘een alternatief Weihnachtsoratorium”  was de aankondiging.

Zonder enige kennis van Barok muziek kreeg ik  de vraag van onze voormalige wethouder, “wil je dit concert in de basiliek  fotograferen voor de Stichting Laren Klassiek” En aldus….. zoveel mogelijk “onzichtbaar” gefotografeerd om niemand te storen en ondertussen genoten van de muziek.

‘sMiddags tijdens de repetities in de  Sint Jansbasiliek van Laren werd al duidelijk dat er niet zo maar een dirigent uitgenodigd was. Het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach  door Amsterdam Baroque Orchestra & Choir stond onder leiding van niemand minder dan Dirigent Ton Koopman.

Met een van de solisten, Maarten Egeltjes, kennis gemaakt bij de voordeur van de basiliek. Hij zingt al vanaf zijn vierde jaar als jongenssopraan en met bas Klaus Mertens, een van de andere solisten.

Koopman vertelde het aanwezige publiek vooraf hoe zijn versie van het Weihnachtsoratorium tot stand was gekomen. Hiervoor had hij  vier beste cantates gekozen die Johann Sebastian Bach voor de periode rond kerst schreef. Twee oorspronkelijke werken uit het oratorium en twee andere kerstcantates vormden samen de alternatieve Weihnachtsoratorium.

Een fotoverslag van het  prachtige concert …….

 

blazer in de Basiliek
Repeteren voor het Weihnachtsoratorium

Volle zaal en een ovationeel applaus

Een reactie plaatsen