Brendan de Clercq en zandkunstenaar Gert van der Vijver

Sneak Peak van de nieuwe Olympus camera

Oh, oh, oh wat een geweldige dag was dit om met de aller, aller nieuwste camera’s en objectieven  te mogen “spelen” Een sneak peak van de nieuwe Olympus Camera de OM-D-M1 Mark II  door Camera.Nu.

[het model op de foto is trouwens Gert van der Vijver een zandkunstenaar]

Nieuwe functies Olympus OM-D-M1 Mark II camera

Olympus introduceert de E-M1 Mark II  als de Micro Four Thirds-camera van de toekomst en komt later dit jaar op de markt. De OMD-Mark-II en ook nog eens een drietal nieuwe lenzen.

De camera met de verschillende nieuwe objectieven is beduidend scherper en helderder! De E-M1 Mark II heeft een nieuwe beeldsensor en indrukwekkende specificaties  en is uitgerust met alle moderne functies.

De camera is zeer snel, er is vanaf ISO 64 mee te fotograferen in plaats van ISO100, heeft een 121 all crosstype fase-detectie AF punten, de menu’s, zijn, aangepast en overzichtelijker gemaakt. en de snelheid van de camera’s zijn subliem

Studio34X in Almere

Wow ook al zo’n fantastische plek! In de studio staan allerlei grote softboxen, verschillende achtergronden, en diverse lampen. Super tof om hiermee te mogen werken. In deze studio worden ook de opnames gemaakt voor het nieuwe TV programma Het perfecte plaatje!

In Studio34X in Almere! (niet in Urk!) stond een tafel klaar met de nieuwste modellen. Na een introductie door een medewerker van Olympus over de verbeteringen en de mogelijkheden van deze nieuwe camera, was Brendan de Clercq aan de beurt. Brandon is ambassadeur voor Olympus en fotografeert fashion en portretten. Hij vertelde over zijn werk en  en hij liet een aantal geweldige beelden zien die hij gemaakt had. Hij werkt het liefst zwart wit en gebruikt hierbij een hel softe flitstechniek. Zijn aanpak en hoe hij  portretten maakt werd uitgebreid behandeld. Boeiend!

 

Profoto lamp in de studio34X in Almere

 

Testen

Daarna mochten we een camera uitzoeken en een lens en konden we ons gang gaan. Brandon fotografeerde ondertussen portretten van de andere deelnemers, en legt uit  hoe hij zijn modellen behandelt om zo tot een perfecte foto te komen. Inspirerend!

Hier zie je het verschil van lens, de portretten zin  zonder flits of daglichtlamp gemaakt:

 

 

En toen was ik aan de beurt om geportretteerd te worden door Brendan, en liet hij mij ook zien hoe zijn aanpak is. Ik werd op eens toe geplaatst met die enorme mooie grijze achterwand en die enorme Profoto lamp, met boven mij een reflector, die het licht dat door een raam in het dak zat te filteren. Brendan ging op een stoel tegenover me zitten en bleef in gesprek met me door veel vragen te stellen. Lekker relaxed!

Portret InekeVJ door Brendan

Keuze nieuw objectief

Ja en toen wilde ik alle objectieven allemaal wel omruilen voor de nieuwe. Ze zijn  echter nog niet in de winkel te koop en de prijzen zijn ook nog niet bekend. Ik kan nog even nadenken welke lens ik als eerste  ga aanschaffen ;-)) Deze sneak-peak maakt wel “hongerig”

Dat wordt sparen voor deze werkelijk fantastische Olympus camera met de PRO lenzen!

Olympus camera's op een rij

Spelen met

Tot slot ook nog even met de nieuwe 12-100 pro 4.1 geschoten en een grapje een portret op monochroom gemaakt met de macrolens.

portret met macrolens Olympus sneak peak

Next step

De volgende stap is om in ieder geval binnenkort een Masterclass portretten en flitstechnieken te gaan volgen bij Brendan! Iets om naar uit te kijken.

Zijn website vind je hier  Brendan fotografie

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.