echtpaar onder de parasol

Zaterdagmiddag in Museum Voorlinden

Nog geen half jaar geleden (september 2016) werd in aanwezigheid van koning Willem-Alexander het  Museum Voorlinden in Wassenaar officieel geopend.

Museum Voorlinden is een Nederlands particulier museum voor moderne en hedendaagse kunst op het Landgoed Voorlinden. De er in ondergebrachte kunstverzameling van Joop van Caldenborgh staat bekend als de Caldic Collectie, de grootste particuliere kunstcollectie in Nederland. De tentoonstelling bestaat uit 3 onderdelen, Full Moon met ruim 40 kunstwerken uit verschillende periodes, stromingen en stijlen, de Permanente collectie en de Say Cheese! werken van Martin Creed.

En ik heb me hier een hele zaterdagmiddag prima vermaakt! Het is een van de leukste tentoonstellingen die ik bezocht heb, en waarmee ik me zeer heb vermaakt!

Martin Creed, Say Cheese!

De “Say Cheese” tentoonstelling van Martin Creed zit vol humor benadrukt de speelse kijk op de wereld. Te midden van de kunstwerken hoor je pianomuziek, of komt er een klein orkest voorbij, en zie je atleten hardlopen en rennen “alsof hun leven er van af hangt” . Met oa een wand met 1000 broccoli prints van 500 doorgesneden stronken, een piramide van wc-rollen, en een installatie van cactussen.

1000 broccoli prints van Martin Creed
1000 broccoli prints van Martin Creed

Installatie Martin Creed, hardlopers in het museum
Verstilling en beweging

Full Moon

Full Moon, waarvan hier een aantal kunstwerken, gaat over het plezier van het kijken en is een ahistorische dwarsdoorsnede en kennismaking met de collectie van museum Voorlinden.

Permanente collectie Museum Voorlinden

Een video installatie van het BBC orkest dat speelt zonder instrumenten, een levensgroot echtpaar dat onder een parasol ligt, een zwembad waar je in kunt zonder nat te worden, en een “open ended” werk van staal. Hoe veelzijdig kan het zijn.

Permanente collectie zwembad

 

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.