portretten, Patricia Steur, Masterclass

Masterclass bij Patrica Steur

In november mocht ik een Masterclass volgen in de studio bij Patricia Steur, een zeer professionele fotograaf, die voornamelijk portretten heeft gemaakt en zeer beroemde muzikanten tijdens concerten voor haar lens heeft gehad. In een tijd dat het zeer ongebruikelijk was voor een vrouw om zich in de kleedkamers van muzikanten en bij concertpodia te begeven!

 

portretten, Patricia Steur, Masterclass
Met een Hasselblad fotograferen!

Tijdens de masterclass stond ‘leren kijken’ en het werken met zowel kunstlicht als daglicht centraal. In de ochtend geeft Patricia een fotografiesessie met kunstlicht in de studio. Na de gezamenlijke lunch werd er gewerkt met daglicht en werd een set met open deuren in de tuin gedaan. Buiten werd o.a. hard zonlicht verzacht kan worden en hoe we de regie in eigen handen kunnen nemen.
Een onvergetelijke dag waarop ik geleerd om het licht naar eigen hand te zetten en hoe, onder lastige omstandigheden toch prachtige foto’s gemaakt kunnen worden.

portretten, masterclass, Patricia Steur, Clara Mazèl
Model Clara Mazèl

Als toegift mocht er ook nog even met Dè Hasselblad gefotografeerd worden. Een betere camera bestaat niet. Zó scherp, waar dan ook  een behoorlijk prijskaartje aanhangt.

portretten, masterclass, Patricia Steur, model Clara Mazèl
Impressie Masterclass Patricia Steur

Een reactie plaatsen