Bomen, herfst Groeneveld

Paddestoelen jacht en bomen in de herfst

Wat een prachtig seizoen is toch de herfst. Vorig jaar was ik met een filmclubje bij  Paleis Soestdijk geweest en ik was overdonderd door de prachtige tuin die achter het paleis ligt. Genieten van het prachtige licht en van de vele oude, enorme bomen in volle herfstkleuren.

Herfst

Dit jaar wilde ik er weer naar terug, alleen al de parkeerplaats is een prachtige plek om foto’s te maken. De bomen staan in vol in de  kleur. Niet alleen de bomen wilde ik fotograferen maar ook de paddestoelen, Die waren niet te vinden bij het paleis dit jaar dus een stukje terug gereden naar het landgoed bij Kasteel Groeneveld. En daar waren ze wel , en hoe….. Regelmatig op de knieën om de kleine exemplaren te kunnen kieken.

De vliegenzwam heb ik daar niet gevonden, maar die kwam ik later tegen aan het einde van mijn  straat, toen Joy de verkeerde kant op liep ;-))

Paddestoelen jacht

Hier is een impressie van de zwammen en paddestoelen op het landgoed bij Kasteel Groeneveld, met prachtige bijna doorzichtige porseleinzwammen.

Porseleinzwammen Vliegenzwam en Porseleinzwam

"parasol"paddestoeltjes

 

Bomen Paleis Soestdijk en Kasteel Groeneveld

Hier is een impressie van de bomen in de herfst op deze twee landgoederen, met een prachtige lage zon en stralen, die zo kenmerkend zijn voor dit jaargetijde.

 

Bomen herfst zonnestraal Soestdijk Herfskleuren

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.