Fotoshoot portretten van kunstenaars

Fotoshoot

Portretten18 kunstenaars uit Laren
Portretten18 kunstenaars uit Laren

Een van  de leukste projecten die ik gedaan heb, is wel de fotoshoot met kunstenaars. Portretten maken van 18 kunstenaars uit Laren, waaronder ik zelf, die  in juli en augustus exposeren in het Dresselhuys Paviljoen van voormalige Sanatorium Zonnestraal in Hilversum.

Ik fotografeer modellen bij voorkeur in natuurlijk licht en  de kloostertuin van het Brinkhuis met als achtergrond een donkergrijs zwarte lijstenen wand was hiervoor zeer geschikt.

Van de kunstenaars maakte ik een aantal formele headshots, en zijaanzichten, waarna ik ze vroeg om  helemaal “los” te gaan met een ongewone pose.  Amanda ging bijvoorbeeld achterover leunen, Kirsten keek heel verbaasd, bracht Antoinetty een houten beeld mee, Bettie een kip, en hield Ank het bij het wijzen met haar vinger.

Een portret laten maken is zelfs voor kunstenaars  confronterend, maar met een beetje hulp  om de dames kunstenaars een beetje “losser” te krijgen, kreeg ik het gewenste resultaat. Natuurlijke en spontane portretten van 18 prachtige vrouwen!

De portretten werden bewerkt door de leerlingen van het Erfgooiers College in Huizen olv docent Marco Gordijn. Tijdens een les die ik mocht bijwonen zag ik de vorderingen van de bewerkingen in Photoshop. De leerlingen lieten zich inspireren door de aard van de kunst die de kunstenaars gemaakt. Dat is vooral goed te zien op het portret van Lilian. Zij maakt beelden en haar foto is bewerkt met standbeelden van Paaseiland.

Van de voor en na portretten  heb ik ook een fotoboek gemaakt. Met aan de linkerkant het portret zoals ik hem gemaakt  heb, en rechts het door de  portret dat door de leerlingen is bewerkt.

 

portretten, fotoboek, kunstenaars
De eerste bestellingen van mn fotoboek “Portretten voor Zonnestraal”

 

Wil je ook je unieke portret laten maken, bewerkt in Photoshop of onbewerkt? En was je al langer op zoek naar een mooi fotoboek van je evenement met jouw unieke portret?

Vul dan hier het formulier in, dan neem ik onmiddellijke contact met je op voor een vrijblijvende afspraak

 

 

 

 

 

 

 

 

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.