gerbera'sBloemkunst in Kasteel Groeneveld

Bloemkunst in Kasteel Groeneveld

 

Kasteel Groeneveld in Baarn verandert in de week van 8 t/m 16 oktober in een bloemenzee en is het toneel voor de expositie “Bloemkunst 2016”.

Een aantal Nederlandse bloemstylisten hebben in de diverse zalen van het kasteel een thema uitgewerkt en dit aangekleed met grootschalige bloemwerken. Deze expositie  keert, na vijftien jaar afwezigheid, terug in Baarn. Tegelijkertijd wordt het Nederlandse kampioenschap Bloemsierkunst Junioren (tot 23 jaar) gehouden.

entree Kasteel Groeneveld Baarn

 

Expositie Bloemkunst

Max van de Sluis, voormalig Nederlands Kampioen Bloemsierkunst ontwierp de buitenpresentatie met guirlandes en festoenvormen waarin begonia’s, Calibrachoa en groenmateriaal verwerkt zijn, passend bij de bouwstijl van Kasteel Groeneveld. De klassieke vormen en uitstraling en het tijdsbeeld van Kasteel Groeneveld spreken tot de verbeelding van Max van de Sluis.

entree festoen Kasteel Groeneveld Baarn

 

Het kunstwerk van Meesterbindster Hanneke Frankema was het herhalen van wat er op het authentieke Chinese behang gebeurt. De bomen op tafel lopen gelijk met het behang boven de lambrisering. Geplozen chrysanten vormen de kern van dit kunstwerk, met handgemaakte tere bloemblaadjes van heel dun ijzerdraad. . Met kleur en ornamenten haalt Frankema de muur op tafel.

 

NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP BLOEMSIERKUNST JUNIOREN 2016

Zes kandidaten zijn overgebleven uit de voorrondes. Ze maakten een buitenpresentatie en op het moment dat ik er was waren ze met de opdracht bezig om met een Oasis krans en een fles wijn een arrangement te maken voor de kasteelheer. En beetje tuttige opdracht naar mijn idee. De fles moet uitneembaar zijn en er mag niets  beschadigd zijn als de fles uit het bloemstuk gehaald wordt(!)

Een tuttige opdracht met dito resultaten dus, met een hoog Biedermeier gehalte……

 Expositie

Geïnspireerd door 17e Zeeuwse bloemstillevens met gekleurde gerbera’s op een spiegelende tafel door Evelien van de Sand.

Vazen rood oranje gerbera's

Tussen de rozen van team Zuidkoop

 

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.