Dubbelportret met de Gooische Kunstkring

Dubbelportret Frea Lenger door InekeVJ

Gekoppelde professionals uit het ledenbestand van de Gooise Kunstkring maakten ieder in de eigen kunststijl en uitingsvorm, een portret van de ander. Een dubbelportret dus in een muziekstuk, gedicht, schilderij of sieraad, een film of een beeld… het project was te zien tot en met 1 maart in LUNO in Hilversum.

Dubbelportret
Fred Lengen

Als plantaardig vormgeefster en fotograaf heb ik Frea geportretteerd in de traverse bij het Media Park in Hilversum. Frea’s disciplines zijn schilderen, abstract, etsen en ruimtelijke objecten van gazen en perspex. In haar werk is transparantie erg belangrijk.

De traverse heeft een gebogen vorm met lichtdoorlatende, transparante wanden van gaas. Aan het eind van de traverse is het voormalige testbeeld van de televisie in perspex zichtbaar. Materialen die in het werk van Frea terugkomen.

Het plantaardige materiaal dat ik gebruikt heb zijn de bloemen in het haardiadeem, die verwijzen naar het kleurrijke in Frea’s werk.

De expositie dubbelportretten werd als doorstart georganiseerd op Dennenheuvel-Overbosch in Hilversum van  2 april –  21 mei 2015.

Neem ook een kijkje op de website van de Gooische Kunstkring en klik  voor de andere portretten:

Dubbelportret

traverse - 2
De traverse in Hilversum, de locatie voor de Fotoshoot voor de expositie Dubbelportret

 

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.